Karaköy Poğaçası

Gültav Yumurta
Karaköy Poğaçası

Doğuştan Güçlü Yumurta

    Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 paket tereyağı (250g)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı ılık süt
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket kuru maya (12 gr)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
    • 5,5 su bardağı un

    Karaköy Poğaçası Yapılışı


    • Sütü ısıtalım yoğurma kabımıza alalım. 2 yemek kaşığı şeker ve kuru mayayı ekleyelim, 5 dakika kadar bekletelim.
    • Sonra sırasıyla oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tuzu ekleyelim. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Yağlı bir hamur olduğu için hemen eli bırakıyor oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
    • Tezgaha biraz un serpelim hamuru alıp avuç içimizle bastıra bastıra hamurumuzu pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
    • Üzerine temiz bir bez örtelim ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
    • Daha sonra cevizden biraz büyük yuvarlak şekil verelim poğaçalarımıza.
    • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım.
    • Yumurta sarısını sürelim ve çatal ile artı olacak şekilde çizik atalım. Bu şekilde tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekletelim.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
    • Afiyet Olsun.