Pratik Krep Tarifi

Gültav Yumurta
Pratik Krep Tarifi

Doğuştan Güçlü Yumurta

      • Krep hamuruna tuz katmazsanız tatlı (reçel, çikolata, bal vb.) ürünlerlede tüketebilirsiniz.

      (4 Kişilik)
      Krep İçin Malzemeler
      • 4 adet Gültav Yumurta
      • 4 su bardağı süt
      • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
      • 12 yemek kaşığı un
      • 1 çay kaşığı tuz


      Krep Nasıl Yapılır?

      • Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın topaklanmalar kalmayana kadar devam edin.
      • Blenderden geçirerek krep hamuru hazırlamak en pratik yöntemdir.
      • Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.
      • Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
      • Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.
      • Krepleri, orta ateşte renk alana kadar arkalı önlü kızartın.
      • Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
      • Krepleriniz çok kalın olursa biraz süt ilave ederek inceltebilirsiniz.
      • Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan yiyin.
      • Afiyet Olsun...

      Bol Vitaminli Yumurta Salatası Tarifimize Burayı Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.